Белгиец спечели на лотария 23,5 млн. евро

DenNews.bg
15.02.2017
размер на текста:

 Гражданин на Белгия спечели вчера 23,5 млн. евро в европейската лотария "Евромилиони" (EuroMillions), съобщи на медиите представител на ръководството, цитиран от РИА Новости и БГНЕС.

Благодарение на EuroMillions всяка година милионери стават по няколко белгийци. През октомври 2016 работник от службите за чистота в Брюксел уцели джакпота от 168 млн. евро, което стана най-голямата сума, печелена от лотарията в кралството.

Първият тираж на EuroMillions беше на 13 февруари 2004 година във Франция, Испания и Великобритания. През октомври същата година се присъединиха Люксембург, Белгия, Швейцария, Португалия, Ирландия и Австрия. Печелившите са облагани с данък само в Швейцария. Цената на билета е 2,5 евро. В лотарията участват около 200 млн. души.

По данни на комисията-регулатор на развлекателната индустрия, само през 2013 белгийците са похарчили 964 млн. евро за хазарт. Ако към тях се прибавят и 570 млн. евро, хвърлени в националната лотария, общата стойност на похарченото през годината в Белгия в игри на късмета е 1,5 млрд. евро.

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети