Д-р Ибришимов с най-голяма подкрепа в БСП, 9 от 9 общински структури го номинираха за депутат

DenNews.bg
01.02.2017
размер на текста:

Д-р Иван Ибришимов събира най-много подкрепа от членовете на БСП в област Кюстендил, става ясно след приключване на общинските конференции за излъчване на номинации за народни представители за предстоящите предсрочни парламентарни избори.

9 от 9, т.е. всички общински организации на БСП в областта са номинирали д-р Ибришимов, а членовете на седем от тях посочват, че желанието им е той да е водач на листата.
„Посочването за водач на листата е пожелателно, тъй като това ще се определи от Националния съвет на Изпълнителното бюро на 11 февруари”, коментира областният лидер на БСП и председател на общинската структура на партията в Дупница Станислав Павлов.
Втори по брой номинации е именно Павлов.
Д-р Ибишимов получи висока оценка от членовете на БСП за досегашната си работа като депутат, макар краткото време - около година, в което бе народен представител и факта, че социалистите са в опозиция.

След двамата дупничани по брой номинации се нареждат бившият областен управител и настоящ лидер на общинската структура на БСП в Кюстендил Иван Каракашки. Той събира три номинации.

По две номинации имат общинският съветник от Дупница Ивайло Петров и Мая Шишкова от Кюстендил. Шишкова бе кандидат за кмет на областния град, а в момента е общински съветник.

По една номинация имат Василка Ламбрева и Елеонора Христова от Бобов дол, председателят на БСП в Сапарева баня Явор Димитров, бившият общински съветник от Дупница Александър Анин и Мила Горова от Кочериново.

„Освен кой ще бъде водач на листата, на 11 февруари ще стане ясна и гражданската квота. Листата за област Кюстендил ще бъде от 8 души, като двама ще бъдат от гражданската квота. Трима са номинираните – д-р Борко Исаков от Дупница и общинските съветници от Кюстендил Мирослава Костадинова и Атанас Гергинов. След решението на НС на Изпълнителното бюро ще се проведе областен съвет, на който листата ще бъде подредена”, обясни още Павлов.

19 ще бъдат делегатите от област Кюстендил на предстоящия на 4-5 февруари конгрес на БСП. Основните теми на него ще бъдат управленската програма на партията и нов устав.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети