Автокрадци се забиха в патрулка при опит да избягат от полицаи

DenNews.bg
01.02.2017
размер на текста:

Автокрадци се забиха в патрулка при опит да избягат от преследващи ги полицаи. Двамата били засечени с краден автомобил и още една кола, която е играела ролята на ескорт, съобщи БНР.
В района на Владая служителите на СДВР и отряда "Кобра" са се опитали да спрат заподозрените. При опита си за бягство единият от тях е блъснал полицейски автомобил. След преследване автоапашите са арестувани.
Най-вероятно откраднатата от тях кола е трябвало да бъде закарана в района на Перник и разглобена за части, които след това да бъдат продадени в интернет.
Задържаните са известни на полицията и са от Перник.
Разследването по случая продължава.
Това е второто преследване на автокрадци, в което участва отряд "Кобра" за последната седмица. Миналата сряда при спецоперация в жк "Люлин" бяха задържани двама мъже и една жена. Криминалистите засекли членове на групата, докато крадат скъп джип. Двамата арестувани мъже са притежавали изключително рядка техника за разкодиране на луксозни возила. Жена, която е любовница на единия от арестуваните, пък карала ескортиращ автомобил. Бандата е задигала коли по поръчка. Разкрито бе и хале с крадени и разглобени автомобили.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети