ТЕЦ „Бобов дол“ отнесе глоба за неизплатени ваучери за храна

DenNews.bg
07.12.2017
размер на текста:

ТЕЦ „Бобов дол“ ще плати глоба от 1500 лв. за това, че не са осигурени ваучерите за храна на работниците и служителите в цех „Котелен“.
Районен съд-Дупница потвърди наказателно постановление на Инспекция по труда-Кюстендил, издадено след извършена на 13 юни тази година проверка. На място инспектори са установили, че към тази дата не е изпълнило задължително предписание, което е издадено след проверка от месец по-рано, 12.05.2017 г. Предписанието е давало указание изплащането на ваучерите за храна за месец март да стане най-късно до 10 юни.
Поради неспазване на предписанието е съставено наказателно постановление, което юристи на централата оспориха пред Темида.
Съдът обаче отсече, че няма допуснати процесуални нарушения в съставените от Инспекция по труда акт и наказателно постановление, те са подробно и коректно съставени и издадени.
За констатираното в теца нарушение, неизплатени ваучери за храна, се предвижда наказание имуществена санкция в размер от 1500 лв. до 10 000 лв. лева, като в случая наказващият орган е наложил минимална санкция.
Решението на Районен съд-Дупница, потвърждаващо наказателното постановление, може да бъде обжалвано пред Административен съд - Кюстендил.

Най-четено

Темите от "Бобов дол"

Етикети