Комисия вече прави оценки на щетите от наводненията в община Дупница

DenNews.bg
06.12.2017
размер на текста:

 Комисията, която бе назначена от кмета инж.Методи Чимев да огледа щетите нанесени от дъждовете в уикенда започна обиколка из община Дупница. Направени са проверки на двете заявления, подадени вчера, както и на 6 телефонни сигнали. Комисията начело със зам.кметът Крум Милев посети и ул. "Васил Разсолков" в "Горна махала", където в петък през нощта, придошлата река бе отнесла част от двора и подпорната стена, а живеещите бяха евакуирани за 24 часа. В Самораново бе направена проверка на сигналите подадени от кметицата Райна Александрова.

"Пораженията не са огромни, дори бих казал минимални. Разходът няма да бъде много голям и от Община Дупница се ангажираме да възстановим щетите. В района под бившата "Лимонадена", искат една малка стеничка да бъде изградена, защото коритото излиза. Описали сме всичко досега. В интерес на истината, фактът че от 3 години редовно се почистват речните корита, спестиха много неприятности на живеещите в обсега на реките", коментира Милев.
Припомняме, че гражданите, в чийто имоти има щети нанесени от дъжда могат да подават заявления в община Дупница до 13 декември. Комисия ще направи оглед и ще прецени необходимите средства за възстановяването.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети