Откриха официално дневен център за възрастни хора в Дупница

DenNews.bg
05.12.2017
размер на текста:

С водосвет, отслужен от архиерейския наместник на Дупнишка духовна околия отец Георги Паликарски, официално бе открит днес дневния център за възрастни хора с увреждания. На събитието присъстваха кметът Методи Чимев, заместниците му Крум Милев и Красимир Георгиев, председателят на ОбС Емил Гущеров, целият персонал на центъра, както и по-голямата част от потребителите.
Кметът Чимев подари на управителя на центъра Красимира Токева икона на закрилника на Дупница св. Иван Рилски.
Всички помещения на центъра са напълно обновени и обзаведени, като за потребителите са осигурени и различни удобства за прекарване на времето.
376 335 лева е общата стойност на проекта, а финансирането е по Оперативна програма "Региони в растеж". Всички услуги, които се предоставят са напълно безплатни, а броят на персонала е 12 души.


"Реализацията на такива проекти придават много смисъл. Надявам се, че тук ще успеете да намерите уют близък до семейния, да се чувствате по-добре и да бъдете по-щастливи", обърна се към всички Чимев. Бившата учителка Цветанка Тунчева изказа благодарност на общинското ръководство от името на хората. Възрастна жена пък дари кмета Чимев и заместника Милев със собственоръчно изплетени терлици. "Толкова мога, но ви благодаря от сърце", обърна се тя към двамата, които едва сдържаха сълзите си.
Центърът е обзаведен с няколко помещения - всекидневна, столова, кухня, стаи за отдих и други. Да обгрижват хората, към центъра са назначени социален работник, медицинска сестра, рехабилитатор, арттерапевт, трудотерапевт, психолог и санитари.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети