Ръгбист се подложи на доброволна ампутация в името на кариерата

DenNews.bg
22.12.2017
размер на текста:

Ръгбист от националния отбор на Австралия се подложи на доброволна ампутация в името на кариерата си. 21-годишният Ангъс Кричтън се раздели завинаги с половината от средния пръст на лявата си ръка, заради повтарящи се травми и цикъл операции и рехабилитации, които системно го вадят от играта за дълги периоди от време. Пръстът му бил счупен на няколко пъти, заради което той претърпял шест операции за последните две години. Търпението му напълно се изчерпало, след като е разбрал, че трябва да се подложи на поредната интервенция, която е щяла да го остави извън игра за три месеца.
"Предпочитам да остана с девет пръста и половина пред това да изпусна началото на сезона", категоричен е състезателят.
Проблемът при австралиеца е липсата на фаланга, за да може пръстът да стои изправен. Ръгбистът сподели наскоро, че постоянно е попадал в комични ситуации.
"Не мога да държа пръста си в изправено положение и изглежда сякаш непрекъснато показвам среден пръст на някого. Ако реша да свия юмрук, пръстът ми стърчи", заяви Кричтън по-рано този месец. И добави, че понякога, като шофирал, махвал с ръка да се извини, а останалите участници в движението приемали, че им показва обиден жест. Веднъж дори мъж го преследвал дълго време, приемайки, че му е показан среден пръст.
Ангъс Кричтън не е първият ръгбист от лигата, който решава да ампутира един от пръстите си, за да продължи състезателната си кариера. В миналото до този екстремен вариант са прибегнали още Брет Бекуел и Даниел Чик, който четири години по-късно печели титлата с "Уест коуст".

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети