Коледен концерт и благотворителен базар в Сапарева баня на 22 декември

DenNews.bg
21.12.2017
размер на текста:

На 22 декември, петък, в Сапарева баня ще се проведе традиционният коледен концерт и ще отвори врати благотворителният базар в помощ на деца сираци, самотни родители и деца със специални нужди. Концертът е с начален час 18:00 ч., а мястото е големият салон на НЧ „Просветен лъч – 1905” в град Сапарева баня.
Специално за празника ще пристигнат Дядо Коледа и Снежанка, за да зарадват най-малките си приятели от общината. Малчуганите ще имат възможност да си направят снимки с Белобрадия старец и красивата Снежанка, както и да им споделят своите желания за Коледа.
Организаторите от община Сапарева баня и тази година са подготвили богата празнична програма. В музикалната програма ще се включат група „Симетрикс” и Детската школа по балет към НЧ „Зора - 1858, гр. Дупница. Коледни изпълнения ще представят учениците от местното училище „Христо Ботев” и Детската школа по пиано към НЧ „Просветен лъч – 1905”. Талантливите самодейци от читалищата „Народни будители – 1926” – Сапарево, „Нов живот – 1928” – Ресилово, „Пробуда – 1923” – Овчарци, „От извора – 2013” – Сапарева баня и Клуб на жената „От извора” също ще се включат в коледната програма.
Жителите и гостите на града могат да подкрепят благотворителната кампания, която организира за втора поредна година община Сапарева баня, като си закупят красива коледна украса, сладкиши или традиционно ястие. В благотворителния базар ще бъдат изложени сурвачки, коледни играчки и картички, изработени от децата от ДГ „Св. Анна” и учениците от СУ „Христо Ботев”. За поредна година изложба-базар на традиционни български ястие ще представят местни самодейци.
Всички събрани средства от благотворителната коледна кампания ще бъдат дарени отново на деца сираци, самотни родители и деца със специални нужди.

Най-четено

Темите от "Сапарева баня"

Етикети