Мораториумът върху лекарствата падна

DenNews.bg
21.12.2017
размер на текста:

В последния си пленарен ден за тази година и за малко повече от 30 минути депутатите промениха бюджета на Здравната каса. Така забраната през 2018-а година да се финансират нови лекарства отпадна.
Депутатите си благодариха едни на други, че са стигнали до консенсус по темата "здраве". А лидерът на БСП Корнелия Нинова обобщи ситуацията с три думи: "справедливост, ред и урок - как не трябва политиците да постъпват друг път".
На път сме да сложим край на една сага, изтъкна Нигяр Джафер от ДПС. Решението за мораториума било противоконституционно. Нямало да се постигне фискален ефект.
Консенсус трябва да има при постигането на решенията, а не при замазването на грешки. Вежди Рашидов от ГЕРБ се ядоса, че преди Коледа темата се политизира. Не си играйте със здравето на хората, призова той.
Не е християнско преди коледа да правите политика от всичко, заяви Рашидов. Ще има пари за всички болни, категоричен е депутатът. Дайте за здраве да говорим, настоя той.
Соцлидерът Корнелия Нинова е доволна, че се възстановява една справедливост. Днес се възстановявал парламентаризмът, по думите й.
Цветан Цветанов от ГЕРБ се ядоса, че темата отново се политизирала. Единодушно мораториумът падна на две четения.

 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети