Идва най-лошият ден в годината, въоръжете се с търпение!

DenNews.bg
20.12.2017
размер на текста:

 21 декември (четвъртък) ще бъде най-лошият ден за 2017 г.

На тази дата отбелязваме зимното слънцестоене; денят ще бъде най-кратък, а нощта - най-дълга. Освен всичко това, 21 декември ще бъде най-некъсметлийският ден за всички знаци от зодиака.

Но защо точно на тази дата се пада честта

Ако търсите научно обяснение, зимното слънцестоене се случва всяка година, когато слънцето е максимално ниско над хоризонта и с това настъпва астрономическата зима в Северното полукълбо. Това се случва около 21 декември и тогава денят е с най-малка продължителност, а нощта е най-дългата в годината. Освен това ще наблюдаваме и ретрограден Меркурий.

На 21 декември Слънцето влиза в Козирог. Според прогнозите на световноизвестната астроложка Сюзън Милър за Козирога краят на годината ще е труден. Това ще се отрази и на останалите знаци от зодиака заради положението на Слънцето в Козирог и защото нашият слънчев знак е най-мощният.

През този ден може да се чувствате по-тъжни от обичайното и да нямате настроение за нищо. Не позволявайте това да се отрази на отношенията ви с другите и не го използвайте като извинение, за да не изпълните задълженията си за деня.

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети