Ура! Правителството отпусна целева субсидия за рехабилитация на улици в Дупница и селата

DenNews.bg
20.12.2017
размер на текста:

Община Дупница ще получи безвъзмездна и целева субсидия за рехабилитация на улици в града и селата от държавния бюджет. Това гласи правителствено решение от днес, с което се отпускат 20,6 млн. лв на 22 общини, включително Дупница.
Към момента не е ясно колко точно пари ще влязат в общинската хазна за улични кръпки, като конкретната цифра ще стане ясна на следващо заседание на Министерски съвет, т.е. в началото на следващата година. Целевите субсидии ще бъдат определени на база молбите и намеренията, които са заявени от общините.
"Няма как да не изкажа благодарност на премиера Бойко Борисов, на министър Владислав Горанов и на министър Николай Нанков, че обърнаха внимание на нашият основен проблем и уважиха молбата ни. Още в средата на 2015 година заявих, че проблемът в Дупница е инфраструктурата и окаяното й състояние, както и че всичките ни усилия ще бъдат в тази насока през този мандат. Абсолютно всяка стотинка, която ни бъде отпусната ще бъде за ремонт на улиците в града и селата. Ще цитирам култовата фраза на Мечо Пух "Колкото повече, толкова повече", така че да може да ремонтираме повече улици. С тези пари, с реализацията на проекта по "Интегриран градски транспорт", ремонтът в жк "Бистрица" и със заложените в бюджета ни за идната година пари за инфраструктура, уличната мрежа вече няма да бъде в това състояние", коментира кметът Чимев.

Очакванията са ремонтните дейности да стартират през пролетта, като надеждата е те да са най-мащабните от години насам.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети