Деца полазиха кметовете на Дупница за Игнажден

DenNews.bg
20.12.2017
размер на текста:

 Дечица изпълниха изключително отговорно традицията, типична за днешния празник Игнажден, а именно да полазят първи кметовете на Дупница.
Градоначалникът Методи Чимев посрещна в кабинета си близначките Теменужка и Томислава, които са родени след процедура ин витро с финансовата подкрепа на община Дупница. Скъпите гости бяха доведени в общината от своите баба и дядо и получиха подаръци от кмета. От 12 дни двете близначки вече имат своя първа братовчедка-Божидарка, която се появи на бял свят отново чрез ин витро, финансирано от общината по програмата за подпомагане на семейства с репродуктивни проблеми. В кметския кабинет гостуваха родителите и близки и на другите бебета, които се появиха на бял свят през тази година. Те получиха по един плакет и дарове за "бебетата на Дупница", както са известни тези деца. За 5-те години, откакто община Дупница отпуска финансова помощ в размер на по 1500 лева на двойка, са се родили 24 бебета. През тази година отново финансово бяха подпомогнати всички 12 двойки, които бяха подали документи до общината.


С песни и стихчета пък бе изненадан зам.-кметът Крум Милев. Малчуганите от детска градина "Зора" полазиха заместника на градоначалника, пременени в народни носии.
"При такива гости, гарантирано е, че 2018 ще бъде най-успешната. Благодаря на тези ангелчета за настроението и емоцията, която ми създадоха и на директорката г-жа Кирова за тази изненада", коментира Милев, който почерпи гостите.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети