Надежда: Готви се ремонт на стадион „Бончук“

DenNews.bg
19.12.2017
размер на текста:

В Община Дупница работят в посока подобряване на спортната база в града и в частност стадион „Бончук“. Това разкри кметът Методи Чимев. През тази седмица на градоначалника предстоят конкретни срещи по този въпрос.
„Идеята е тревното покритие на стадиона да бъде подменено, както и да бъде изградено помощно игрище. Знаете добре, че много деца в Дупница тренират футбол в момента. Искрено се надявам проблемът да бъде решен в близката една година“, заяви Методи Чимев. Както е известно, през годините общинското ръководство търсеше варианти за осигуряване на средства за ремонт на стадиона по различни програми, но все удряше на камък. Така „Бончук“ се превърна в един от най-лошите терени у нас, за това сега феновете таят надежда, че легендарния стадион най-после ще придобие приличен вид.
Кметът Чимев допълни и че се работи относно възраждането на традициите на Дупница в леката атлетика. „Решили сме догодина да развием отново леката атлетика в Дупница. Това е един от най-успешните спортове за града“, посочи кметът.
„Нека нивото на спорта бъде по-високо следващата година, пък аз съм убеден, че ние ще намерим форма да решим и проблема с базата“, завърши Методи Чимев.
 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети