Още един полицай е арестуван за убийството на руския посланик в Турция

DenNews.bg
15.12.2017
размер на текста:

Още един полицай е бил задържан в Турция във връзка с убийството на руския посланик в Анкара Андрей Карлов, съобщи Си Ен Ен-Тюрк.
Арестуваният е бивш служител на реда, отстранен от длъжност заради предполагаеми връзки с движението на ислямския проповедник Фетхуллах Гюлен.
Заподозреният Рамазан Юджел е бил задържан от екипи на отдела на анкарската полиция за борба с тероризма. Той е дал показания пред прокурор, а съдът е постановил да остане в предварителен арест на основание "съучастие в предумишлено убийство".
На 19 декември ще се навърши една година от убийството на руския посланик в Анкара. Андрей Карлов бе застрелян от упор от полицейския служител Мевлют Мерт Алтънташ по време на откриването на изложба в турската столица. Убиецът бе ликвидиран от полицията, а Москва определи случилото се, като терористичен акт.
Във връзка с убийството на руския посланик преди това бяха задържани четирима души, двама от които полицаи. Сред арестуваните в рамките на разследването бе и турският режисьор и продуцент Хайреддин Айдънбаш.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети