Запорираха 14 автомобила на безработен и без доходи телефонен измамник

DenNews.bg
13.12.2017
размер на текста:

По искане на Районна прокуратура – Павликени, съдът допусна обезпечение, чрез налагане на запор върху 14 автомобила, собственост на обвиняем за телефонна измама.

В хода на разследване за телефонна измама, извършена на 19.09.2017 г. в гр. Павликени, по досъдебно производство на РУ – Павликени е установено, че безработният и без доходи обвиняем Петър Г., на 47 години от гр. Ветово, е собственик на 14 автомобила – 12 леки и 2 товарни. По предложение на Районна прокуратура – Павликени, РС – Павликени допусна обезпечение на бъдещо вземане - конфискация. Издадена е обезпечителна заповед и по искане на прокуратурата е наложен запор върху МПС, собственост на обвиняемия.

Прокуратурата е информирала Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество за установеното имущество на Петър Г.

Същото лице е привлечено в качеството на обвиняем за престъпление измама, извършена в съучастие и при условията на опасен рецидив, за което се предвижда наказание от 3 до 10 години лишаване от свобода, като съдът може да постанови конфискация до една втора от имуществото на виновния.

Районна прокуратура – Павликени е привлякла като обвиняем Петър Г. от гр. Ветово, за това че на 19.09.2017 г. в гр. Павликени, действайки в съучастие, като съизвършител с Димитър З. от гр. Ветово, при условията на опасен рецидив, представяйки се за длъжностно лице – разследващ полицай и полицейски служител, с цел да набави за себе си и за Димитър З. имотна облага, извършил опит да възбуди и поддържа заблуждение у Е.П. и М. П., двамата от гр. Павликени, че ще съдейства на внука им да избегне наказателна отговорност и че съдействат на полицията за залавяне на телефонни измамници и с това да им причини имотна вреда в размер на 2 000 лева. Престъпление по чл. 211, вр. чл. 210, вр. чл. 209, вр. чл. 29, вр. чл. 20, вр. чл. 18 от НК.

По искане на прокуратурата Петър Г. е с взета мярка за неотклонение „задържане под стража“. Димитър З. изтърпява наказание лишаване от свобода в затвора в Белене.

Районна прокуратура – Павликени е изпратила на държавен съдия изпълнител – РС Русе определението на Районен съд – Павликени и обезпечителна заповед и е образувано изпълнително дело и наложен запор върху движимите вещи.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети