Българин е арестуван в Гърция за производство на алкохол менте

DenNews.bg
01.12.2017
размер на текста:

Властите в Солун са арестували един български гражданин за производството на фалшив алкохол, съобщи БНР. Заедно с българина са задържани и трима гърци.
Става ясно, че в Гърция е имало няколко случая на отравяне от алкохол от малки количества заради което властите започнали разследване. Оказва се, че заведенията са били снабдявани от нелегален производител на алкохол, а полицията започва издирване на производителя.
Властите стигат до мястото на производство - напълно оборудвана лаборатория в склад в Солун. Там установяват трима гърци и един българин. Сънародникът ни също така доставял етилов алкохол и фалшиви етикети на известни марки, за да може ментетата да минават в търговската мрежа.
На мястото са открити 760 бутилки с фалшив алкохол, които са били готови за разпространение по заведенията. Открито е и голямо количество спирт в туби. В хода на операцията полицаите са конфискували товарен камион с българска регистрация, както и три леки коли, които са били използвани за пренасянето на алкохола.
В склада са открити и 1 000 стека цигари без бандерол.
Случаят е предаден на прокуратурата в Гърция.

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети