Силвия Велкова остава областен координатор на Движение България на гражданите

DenNews.bg
01.12.2017
размер на текста:

Силвия Велкова беше преизбрана за областен координатор на „Движение България на гражданите“ в Кюстендилска област. Велкова получи единодушна подкрепа от делегатите на областното събрание на партията.
Тя е част от ДБГ от учредяването на партията и като областен координатор е успяла да изгради структури във всички общини в областта.
Велкова беше категорична, че ще продължи работата си за укрепване и разширяване на влиянието на ДБГ в област Кюстендил, а като част от Съвета за местни политики към Националния съвет на ДБГ ще постави въпроса за изграждането на стратегия за развитие на региона и използването на потенциала на Кюстендил като погранична зона и туристическа дестинация.
На събранието присъстваха председателят на ДБГ Димитър Делчев и д-р Красимир Гълъбов, член на Изпълнителния съвет на партията.
На събранието беше обсъдено и обединението в дясно. Членовете на ДБГ заявиха, че то трябва да стане отдолу нагоре, тъй като всеки опит за спускане на решения за обединение от централите не е довел до трайни резултати.
Димитър Делчев заяви, че ДБГ ще се включи в изграждането на реформаторски общности за демокрация в общините за силни местни обединения, „които да се противопоставят на феодалния модел на управление на общините от ГЕРБ и БСП“.
„В сянката на София очевидно не се живее добре. Област Кюстендил по икономическа активност, развитие и показатели не е по-добре от област Видин“, каза той, позовавайки се на публични данни. „Това е драматично. Кюстендил има нужда от инвестиции, нови работни места и повишаване на доходите. Решението е чрез децентрализация и през обръщане на индивидуално внимание към общините, с исторически и културен образ и много възможности за туризъм, да се развият и да станат притегателен център за граждани от съседните държави“, добави той.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети