Днес ще се прави безплатно анонимно изследване за СПИН в Дупница, открива се и изложба на ученически колажи

DenNews.bg
01.12.2017
размер на текста:

"Моето здраве е мое право" е мотото на Европейската седмица за изследване на ХИВ/СПИН. Община Дупница също се включва в кампанията на РЗИ-Кюстендил. Като част от кампанията на 1-и декември в Партерната зала на Община Дупница от 12.00 до 14.00 часа ще се извърши безплатно, анонимно изследване и информиране за ХИВ/СПИН. Ще бъдат раздадени и здравно-промотативни материали.

От 14ч. във фоайето на партерния етаж на община Дупница ще бъдат изложени колажите от конкурса, обявен от МКБППМН на тема „СПИН-Знанието предпазва". В конкурса участват ученици от 5 до 12 клас.

Международният символ на борбата с ХИВ/СПИН е червената панделка. Тя е израз на солидарността към хората, живеещи с ХИВ и обединява усилията в общата борба срещу болестта. Червеният цвят на панделката едновременно символизира любовта, като израз на съпричастността към засегнатите от заболяването; кръвта, като израз на болката, причинена от загубата на близките, починали от СПИН; яростта, като израз на безпомощността, с която се приема това заболяване, за което няма окончателно лечение. Червеният цвят също е и предупреждение да не се подхожда лекомислено и да не се пренебрегва един от най-големите проблеми на нашето съвреми

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети