Намериха 26 мъртви момичета край италианския бряг

DenNews.bg
07.11.2017
размер на текста:

 Италианските власти разследват смъртта на 26 момичета, открити във водите Средиземно море край бреговете на Салерно, съобщи Си Ен Ен (CNN). Смята се, че става дума за бежанки от Нигер и Нигерия, които са потеглили по опасния път от Либия към Европа.
Има съмнения, че тийнейджърките, са били изнасилвани многократно преди да починат.
Предстои това да бъде установено чрез аутопсия, която ще бъде извършена днес. По данни на местни медии, телата са пристигнали в Италия в неделя с испански военен кораб, превозващ 375 мигранти. Труповете на момичетата били на тънка гумена лодка заедно с още 64 души. Тя била наполовина потънала, пише NOVA.
Самите спасители описват мрачна сцена: оцелелите, които едвам се крепят върху останките от плавателния съд, докато телата на момичетата плават около тях.
Според италиански медии, женските тела били държани в хладилна част на военния кораб. Повечето от тях са на възраст 14-18 години.
По-голямата част от 375-те оцелели, докарани в Салерно, са африканци от Субсахарска Африка, от Нигерия, Сенегал, Гана, Гамбия и Судан, съобщават италиански издания. Сред тях са 90 жени – осем от които бременни – и 52 деца. На борда е имало и либийски мъже и жени.
Припомнете си лагерите в Близкия изток и Африка, в които живет милиони във видеото горе.

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети