Наркоман умъртви родния си баща

DenNews.bg
06.11.2017
размер на текста:

Убитият мъж, открит безжизнен в столицата преди два дни, е бил умъртвен от родния си син. Подробностите бяха оповестени на пресконференция днес.

На 4 октомври, около 13.05 часа, в полицията постъпил сигнал за открито тяло в столичния кв. „Павлово“. На адреса незабавно били насочени екипи на полицията, които установили смъртта на 51-годишен мъж. При процесуално-следствените действия по тялото били открити над 20 порезно-прободни рани.

„Начинът на извършване на престъплението и обстоятелствата, при които е осъществено, ни насочи към версията, че извършител може да е близък човек“, обясни старши комисар Иванов. В резултат на незабавните оперативно-издирвателни действия с полицейска мярка до 24 часа бе задържан синът на жертвата - С.Н. /24 г./. Има данни, че преди да извърши тежкото престъпление той е употребил наркотични вещества – допълни директорът на СДВР и уточни, че вероятната причина за убийството са влошени семейни отношения.

С постановление на наблюдаващ прокурор на младия мъж е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража” за срок до 72 часа – съобщи прокурор Русинова. Тя посочи, че му е повдигнато обвинения за престъпление по чл. 116 от НК. По думите й, действията на извършителя са били умишлени, като това се установява и от направените от него пълни самопризнания. Разследващите са открили изхвърлените дрехи, които е носил в нощта на убийството, и оръжието на престъплението.

Предстои прокуратурата да поиска на 24-годишния мъж да бъде наложена постоянна мярка за задържане.

Действията по разследването продължават.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети