Исторически 61 мотокрос в Бобошево! Градът става домакин на европейски и световни състезания!

DenNews.bg
06.11.2017
размер на текста:

 Историческият 61-и пореден традиционен мотокрос завърши вчера в Бобошево. Надпреварата се провежда от 1956 година до сега без прекъсване и близо 10 000 души дойдоха в неделния ден, за да гледат състезанията на живо. Много емоции, срещи между различни поколения пилоти и нито един инцидент белязаха мотоциклетния празник, в който взеха участие 63 –ма състезатели от България и Гърция във всички класове. Скоро в Община Бобошево ще започне допитване между хората за разширяване на трасето и създаване на необходимите условия да приеме редовен кръг от Републиканския ни шампионат, а за бъдеще и домакинства на Европейски и Световни първенства.

„ Благодаря на Българска федерация по мотоциклетизъм за подкрепата и съдействието. Предстои ни да направим този мотополигон едно модерно съоръжение, но първо трябва да организираме обществен дебат по темата. Надали ще има човек от цялата община, който ще е против, но сме длъжни да проведем подобно питане. Както е известно, от Гинес отговориха ,че рекорда за най-старо състезание в света е наш, но поради факта, че няма кой да ни достигне , не могат да го признаят като официален рекорд. Въпреки това ние сме горди от този факт и гледаме към следващите години. За Бобошево и жителите е важно да знаят, че сме част от световната история в мотокроса”, сподели на откриването на Гран При Бобошево кметът на общината Крум Маринов.

Прекрасно време и отличното трасе накара майсторите на две колела да покажат най-доброто от себе си и зрителите станаха свидетели на оспорвани състезателни маншове.

Ето и всички състезатели,които се качиха на подиума за награждаване от различните класове в Гран При Бобошево 2017 :

Клас МХ 65 кубически сантиметра (сс) –

1 място : Мирослав Димитров ( КТМ,Марица рейсинг тим)

2 място : Мартин Замфиров (Кавазаки, Ер макс Благоевград)

3 място : Дани Цанков ( КТМ, Еър макс рейсинг )

Клас МХ 85 сс.

Кристиян Иванов ( КТМ,НСА Моторспорт)
Мариус Канакис ( КТМ, Гърция)
Християн Георгиев (КТМ, НСА моторспорт)
Клас МХ 2

Алекс Димитров ( КТМ,Мотоспорт Варна)
Николай Малинов ( КТМ, МСК Севлиево )
Станислав Цеклеов ( КТМ, АИТ Рейсинг тим)
Клас МХ1

Майкъл Иванов ( Ямаха, НСА Моторспорт)
Янис Туразидис ( Ямаха, Гърция)
Симон Венев ( Кавазаки, НСА Моторспорт)
Клас МХ – Група А

Мартин Тодоров ( КТМ, Еър макс рейсинг )
Юлиян Райчев ( Кавазаки, Панчо рейсинг тим )
Владимир Попов ( Кавазаки, НСА Моторспорт )
Клас МХ – група В

Добромир Пашалийски ( Кавазаки, Железница )
Станислав Евтимов ( Кавазаки, Кюстендил )
Веселин Николов ( Хонда, Еър макс рейсинг )
Призьорите бяха наградени от Румен Петков- председател на Орг.комитет на Гран При България, Крум Маринов – кмет на Община Бобошево и Димитър Рангелов- вицепрезидент на БФМ. Всички , които се качиха на подиума получиха купи и бутилка от прочутото бобошевско домашно червено вино. Традиция, която е започната от 1956 и продължена без прекъсване до 2017 година !

Най-четено

Темите от "Бобошево"

Етикети