25 г. затвор за убиеца на красивата Виола

DenNews.bg
03.11.2017
размер на текста:

Ефективна присъда от 25 г. затвор наложи Софийски градски съд на 29-годишния Стефан Станев, обвинен за жестокото убийство на приятелката му Виола Николова.
Присъдата бе прочетена преди минути от съдия Димитрина Ангелова, но е подписана с особено мнение от един съдебен заседател, който е поискал 30 г. затвор. За същото наказание настоя и прокуратурата.
"Любовта е нещо странно и необяснимо. Заслужавам между 20 и 30 години затвор. Това не трябваше да се случва", заяви Стефан Станев преди началото на процеса.
Наказанието на Станев е намалено с една трета, тъй като той призна вината си и поиска съкратен процес. По закон при такава ситуация магистратите са длъжни да намалят присъдата, която трябва да бъде изтърпяна при първоначален строг режим.
Майката на Виола Николова не издържа на детайлите, изчетени в съдебна зала, и заплака, докато слуша за мъчителния начин, по който е настъпила смъртта на дъщеря й. Валери и Райна Николови поискаха кръвнина от 350 хиляди лева от убиеца на дъщеря си, както и 30-годишна присъда.
Решението на градските магистрати не е окончателно и може да бъде обжалвано пред Апелативния съд.
Николови са категорични, че ще обжалват присъдата.

На 23 юни 29-годишната красавица Виола - студентка в Датския колеж, бе пребита с метален стик, душена и наръгана с нож от Стефан, който подозирал, че тя му е изневерила. Двамата живеели заедно от няколко месеца. След като убил приятелката си, 29-годишният мъж тръгнал с колата си към морето. По пътя качил стопаджии, които по-късно пребил и ограбил. Ден по-късно Стефан Станев бе задържан в Созопол.
По искане на прокуратурата, младият мъж бе настанен за експертиза в психиатричната болница към ловешкия затвор. Заключението на експертите бе, че той е вменяем и може да отговаря пред съда за действията си.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети