Спряха близо 13 тона кайма с изтекъл срок на годност

DenNews.bg
03.11.2017
размер на текста:

Звеното „Фискален контрол“ към НАП Пловдив пресече опит за внос на близо 13 тона месни продукти с изтекъл срок на годност.
При извършена проверка на пломбиран камион с месо на територията на месопреработвателно предприятие в област Хасково, инспекторите са открили, че част от стоката намираща се вътре в кашоните е с етикети, с изтекъл срок на годност.
При последвала проверка на съдържанието на всички кашони с 12 835 кг. кайма – свинска и телешка и свински гулаш, са констатирали несъответствия между придружаващите документи и стикерите върху опаковките.
Служителите на „Фискален контрол“, чрез Междуведомствения координационен център за противодействие на контрабандата и контрол на движението на рискови стоки са изискали съдействие от органите на Агенцията по безопасност на храните и Икономическа полиция. След извършената съвместна физическа проверка са установили негодността на стоката и невярно съдържание на придружаващите документи.
Инспекторите по храните са наложили забрана върху стоката и са издали разпореждане за унищожаване, чрез изгаряне.

От началото на 2017 г. фискалните агенти на сектор „Оперативни дейности“ Пловдив са извършили 52 608 проверки на фискални пунктове и 14 099 проверки на местата за разтоварване на транспортните средства. В резултат на извършените контролни действия са съставени 249 акта за нарушения и са издадени 240 наказателни постановления с обща стойност на наложените санкции 277 700 лв.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети