Антитерористична операция тече в Атина, 9 души са арестувани

DenNews.bg
28.11.2017
размер на текста:

Антитерористична операция срещу организирана престъпна група се провежда в гръцката столица Атина, информира вестник "Екатимерини".
Звено за борба с тероризма е провело оперативни действия в кварталите "Калитея" и "Неос Космос".
Операцията е във връзка с по-стар случай за контрабанда на оръжие в източната част на Егейско море. До момента при акцията са задържани деветима заподозрени. Всички те са турски граждани. Проверени са три имота.
Източници от правителството заявиха, че разследващите са се фокусирали върху няколко заподозрени, които са свързани с чуждестранна екстремистка групировка.
Други медии информират, че задържаните са планирали терористични действия в чужбина и имат връзки с чуждестранни терористични организации в съседна на Гърция страна.
Впоследствие полицията съобщи, че задържаните са от забранена в Турция крайнолява екстремистка група, информира "Хюриет", позовавайки се на Ройтерс.
Полицията уточни, че според документите задържаните са афганистанци и кюрди.
Властите са открили взривни материали, кабели за детонатори и лаптопи.
Друг представител на силовото ведомство потвърди, че властите проверяват дали задържаните са свързани с Революционната народноосвободителна партия-фронт, която е извършила няколко самоубийствени атаки в Турция.
Турският президент Реджеп Ердоган се очаква да посети Гърция през декември.

 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети