Китаец се удави при опит да потопи луксозната си кола заради застраховка

DenNews.bg
28.11.2017
размер на текста:

 Китайски бизнесмен се удави докато се опитваше да потопи своя „ягуар” на дъното на река, за да получи застраховка, съобщи изданието „Пейпър”. 39-годишният мъж решил да имитира авария, след като разбрал, че застрахователите ще му изплатят сума, по-голяма от тази при продажба на колата. „Ягуарът” бил купен преди 5 години и сега цената му била 400 хиляди юана (60,6 хил. долара), докато сумата от застраховката щяла да е 500 хил. юана (75 000 долара). Извършителят на застрахователната измама подробно планирал действията си. Най-напред използвал оборудване, за да управлява дистанционно колата с мобилен телефон и така я вкарал в реката до селището Венлин в източната провинция Джъдзян. После, заедно с 29-годишна своя позната скочили в реката.
По план момичето трябвало веднага да се добере до брега, а мъжът да влезе в колата, за да вземе устройството за дистанционно управление. След това момичето трябвало да извика полиция, изчаквайки шофьора също да излезе на брега. Жената трябвало да каже, че тя е шофирала, защото така историята щяла да е по-правдоподобна.
Когато планът вече бил в ход момичето се притеснило, че партньорът му не се появява и решило да се обади на полицията без да го чака повече. Местни жители открили мъжа във водата, но той починал преди пристигането на линейка. Най-вероятно не е успял да излезе от колата след като взел дистанционното. Двамата авантюристи избрали този участък от реката, защото смятали, че там водата не е повече от метър дълбока, но на практика дълбочината била около 2 метра.

 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети