3,8 милиона лева са източени от сметките на футболната легенда Мартин Петров

DenNews.bg
23.11.2017
размер на текста:

Футболната звезда Мартин Петров е сезирал Софийската градска прокуратура за източени без негово знание 3,8 милиона лева от сметките му в голяма банка у нас.
Жалбата е заведена на 17 ноември.
„Да, за съжаление тази афера е факт. Не мога да повярвам, че подобно грабителство може да се случи и то в държава от Европейския съюз. Изкарах парите си в чужбина, честно и пред очите на света, но ги вложих у нас. И… ето сега какво ме застигна. Не искам повече да коментирам, моля ви. Ангажирах за мой адвокат по случая корифея в търговското право Тодор Табаков, който вече работи по разнищване на аферата. Надявам се с неговия екип да помогнат накрая да има справедливост. Друга развръзка ще е срам за страната ни“, коментира Мартин Петров пред "Труд".
Той установил измамата на 18 август при посещение в банков клон. Тогава разбрал, че трудовият договор на назначения му от трезора личен банкер Ирина Ч.А. е прекратен още преди 10 месеца. В този период обаче уволнената служителка продължавала да предоставя на Петров информация за неговите сметки, депозити и операции. Всички документи обаче били фалшиви.
Шокът застигнал бившия национал малко по-късно, когато поискал официални справки за движението на парите му.
Оказало се, че в периода 2007 – 2017 година без негово знание, съгласие и подпис са извършени над 450 платежни операции по 13 негови сметки. Сред тях дори теглене на пари в брой на каса в офис на банката, закриване и откриване на депозити и превеждане на суми на трети лица, които Футболист №1 на България за 2006 година не познавал.
В сигнала до прокуратурата са посочени няколко имена, сред които и съпругът на Ирина Ч.А. Твърди се категорично, че тя никога не е разполагала с необходимото пълномощно, подписано по надлежния ред от нейния клиент за извършване на въпросните финансови операции. Повечето от тях са осъществени, докато футболният ас е бил извън България, ангажиран с тренировъчен процес и мачове на отборите, за които е играл.
Измамницата била назначена за личен банкер на Мартин Петров още през 2003 година, когато той бе част от германския „Волфсбург“. Сега бившият футболист настоява да се разследва и възможността да е станал жертва на организирана престъпна група, сформирана от Ирина Ч.А. вътре в трезора.
От пресцентъра на банката заявиха, че клиентите на банките са защитени с банкова тайна, затова нямат право да предоставят каквато и да е информация. В случай, че клиент оспори плащания в банката, се извършва задълбочена проверка и се сътрудничи на отговорните органи.
Жалбата на Мартин Петров е разпределена на наблюдаващ прокурор и по нея вече се работи.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети