8 години строг затвор за изверг, изнасилил млада жена с детска церебрална парализа

DenNews.bg
22.11.2017
размер на текста:

 По обвинителен акт на Районна прокуратура – Оряхово съдът е признал за виновен подсъдимият В. Гулевски (на 55 години) за това, че при условието на опасен рецидив е изнасилил млада жена.

Следобеда на 17.01.2015 г. пострадалата К.К. била сама в дома си в с. Селановци. Двадесет и пет годишната жена страда от детска церебрална парализа, освидетелствана с експертно решение от ТЕЛК с 84% нетрудоспособност.

Към 18:20 ч. в дома й дошъл В. Гулевски, под предлог, че търси майка й във връзка с уговорка за продажба на мобилен телефон. Мъжът носел две бутилки с вино, като пиел от едната и пушел.

Жената се обадила на майка си и я информирала, че Гулевски я чака, след което му заявила, че излиза с намерението той да напусне дома им, тъй като се притеснила от поведението му.

Въпреки, че отвърнал на К.К., че ще си ходи, мъжът издърпал телефона от ръката й, изгасил осветлението в стаята и й наредил да седне на леглото, като отправил заплашителни думи. Пострадалата започнала да се дърпа, но поради здравословните си проблеми не могла да се пребори с насилника, който я повалил на леглото. Той удрял жената по главата и по гърба, като се озлобявал още повече от нейната съпротива. Гулевски успял да я съблече и въпреки опитите на пострадалата да го избута, осъществил насилствен полов акт с нея, а впоследствие и блудствени действия.

В един момент К.К. успяла да избяга навън и се обадила на майка си, като й разказала за случилото се.

За извършеното от него престъпление Гулевски е осъден на осем години „лишаване от свобода“ при „строг“ режим на изтърпяване.

Подсъдимият е многократно осъждан за изнасилвания, сводничество и кражби. Понастоящем изтърпява шестгодишна присъда по предходни осъждания.

 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети