Сапаревобанци могат да преминат безплатни медицински прегледи утре

DenNews.bg
21.11.2017
размер на текста:

Информационна и образователна кампания по проблемите и рисковите за здравето фактори, като пушене, нездравословно хранене, ниска физическа активност и консумация на алкохол, ще се проведе в Сапарева баня на 22 ноември /сряда/. Инициативата се организира от Регионална здравна инспекция – Кюстендил, съвместно с община Сапарева баня.
В тази връзка, всички желаещи ще могат да си направят безплатни изследвания на кръвно налягане, индекс на телесна маса и изследване количеството на въглеродния окис в издишания въздух при пушачите. Ще се проведе безплатно консултиране и разпространение на здравно-образователни материали. Изследванията ще се проведат от 11:00 ч. до 13:00 ч. на площада пред община Сапарева баня.
В рамките на меропрятието ще се проведе и семинар с медицинските специалисти от детски и учебни заведения, директори, педагогически съветници от училището и представители на общината, имащи отношение към здравето, храненето и учебния процес на децата и учениците в Сапарева баня. Обучението ще се проведе от 13:30 ч. в малкия салон на НЧ „Просветен лъч – 1905”, град Сапарева баня.

 

Най-четено

Темите от "Сапарева баня"

Етикети