Носителят на Балканския пояс: Това е най-голямото ми постижение, защото го спечелих в Дупница

DenNews.bg
20.11.2017
размер на текста:

„Чувствам се супер! Искам да благодаря на моите треньори и целия екип за прекрасната подготовка“. Това каза носителят на Балканския пояс по кикбокс Доброслав Радев, веднага след като го спечели на галавечер в Дупница. „Благодаря и на всички хора, които дойдоха да ме подкрепят, и от Дупница, и от къде ли не. Много съм щастлив и се надявам да продължавам напред. Балканският пояс означава много за мен, това е най-голямото ми постижение, особено след като го спечелих в Дупница. Публиката ми помогна много, тя ми взе 50% от мача, другите 50% - треньорите. Колкото до песента, на която излязох Капитан Петко войвода – с треньора я харесваме и заедно решихме на нея да изляза. Много българска песен“, заяви директно на ринга Доброслав Радев, който е европейски вицешампион.
Задоволство имаше и у треньора Кирил Чакъров. „След като победихме, няма как да не сме доволни. Съперниците ни не бяха „хванати от улицата“, бяха равностойни. В боя на Добри излъгахме противника, надиграхме го и с това си взехме мача. Такава беше тактиката, той я изпълни. Слави Павлов пък поднови тренировки преди месец и половина и постигна победа. Догодина ще е топниво“, бяха първите думи на Чакъров след успеха. Той нямаше как да не отбележи и нажежената от пълната зала атмосфера. „Публиката беше уникална, такава публика не е имало досега на гали в България. Колегите от Pro Fight казаха същото. Това е голяма чест за нашия град. Всички казаха, че сме с много голям боен дух и патриоти.

Това ни радва, защото работим точно по тази линия. Искаме при нас всичко да е патриотично, а не да правим като другит. Ние искаме да сме различни. Българи“, обясни Кирил Чакъров и продължи: „Със сигурност догодина ще има подобна гала в Дупница, защото хората тук и спонсорите ни казаха, че на такова събитие не са присъствали и искат догодина да се включат и те. Това означава, че догодина галата ще бъде на още по-високо ниво“.
Другият дупничанин участник в професионалната галавечер родния град Славчо Павлов се справи със Стоян Цветков от Македония в един наистина жесток мач. „Добре се чувствам, въпреки че имах голямо прекъсване. От около 2 години не бях излизал на ринга. Тежка беше победата, таймингът ми беше зле. Важна е обаче победата. Превъзходството бе в моя полза, но има какво още да се желае. Това, че галата е в Дупница ме накара да се върна на ринга. Не мога да стоя на скамейките и да гледам. Публиката беше страхотна, определено много ми помогна. Очаквах такава атмосфера по трибуните“, коментира Славчо Павлов.

Още СНИМКИ от галавечерта по кикбокс в Дупница ТУК и ТУК  

 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети