Смъртна присъда за Тръмп от народа на Северна Корея

DenNews.bg
15.11.2017
размер на текста:

Народът на Северна Корея осъди американския президент Доналд Тръмп на смърт. Това пише в редакционен материал държавен вестник на КНДР, цитиран от вестник "Индипендънт" и други медии.
В статията на вестник "Родон Синмун" на управляващата партия се отбелязва, че американският президент е обидил страната като я е нарекъл "жестока диктатура" по време на обиколката си в Азия.
Вестникът предлага, че затова си провинение Тръмп трябва да бъде убит.
"Най-тежкото престъпление, за което той никога не може да бъде помилван, е, че той се осмели злобно да нарани достойнството на върховния лидер", допълва изданието.
"Той трябва да е наясно, че е осъден на смърт от корейския народ за отвратително престъпление", пояснява "Родон Синмун".
Според вестника Тръмп е страхливец, тъй като отмени решението си да посети границата с КНДР заради лошо метеорологично време. Но изданието пояснява, че президентът "просто беше твърде уплашен да се изправи пред свирепите очи на нашите войници", информира агенция АФП, която първи съобщи за материала.
По време на обиколката в Азия Тръмп попита в "Туитър": "Защо Ким Чен-ун ме обижда, наричайки ме "стар", след като аз никога няма да му кажа, че е "нисък и дебел". Източник: news.bg

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети