Община Дупница ще назначи трима младежи по програмата „Старт в кариерата“

DenNews.bg
15.11.2017
размер на текста:

Трима младежи ще започнат работа в община Дупница по програмата "Старт в кариерата", която се финансира от държавата. От началото на 2018 година, възможност да навлязат в професиите си ще имат завършили студенти, като отделите в които ще бъдат назначени за срок от 9 месеца са "Екология", "Административно-информационно обслужване" и в правния отдел. Заплатите за целия период на договора се плащат от държавния бюджет.
Общо 6-ма млади хора се явиха на интервюто пред комисия с председател зам.-кмета Крум Милев. Най-голям бе интересът към юридическия отдел на администрацията, за който кандидатите са 4-ма. За другите две позиции има по един кандидат.
"Много приятно останахме изненади цялата комисия от представянето на тези младежи. Личи си, че имат сериозна подготовка и ги очаква добро бъдеще. Да си призная честно, много сме затруднени в избора, но до петък ще се произнесем. Оптимист съм за младото поколение в Дупница, ако съдя по тези хора. За всяка програма, която дава възможност да разкрие работни места и особено за млади хора в региона, знаете, че винаги кандидатстваме. Това е добър старт в бъдещите им професионални ангажименти", коментира Милев.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети