Задържаха група телефонни измамници, задигнали 116 000 лв. от мъж в София

DenNews.bg
10.11.2017
размер на текста:

 Петима мъже са задържани за серия телефонни измами, съобщиха от МВР. Групата е участвала и в телефонната измама през октомври, когато бяха задигнати 116 000 лв. от възрастен мъж в София. Операцията е проведена от служители на ГД „Национална полиция", СДВР и областните дирекции във Велико Търново и София. За трима от задържаните П. Н. /35 г./, Н. Н. /40 г./ и П. Х. /34 г./, има данни, че са фактическите извършители на измамите, другите двама - С. Н. /47 г./ - контролиращ куриерите, а Г. Г. /49 г./ - куриер.

Задържането на измамниците е станало непосредствено след като на 9 ноември измамили по телефона възрастна жена от с. Владо Тричков, област София. Трима са заловени край с. Джулюница, до Горна Оряховица, а Г. Г. - в района на болница „Александровска" в столицата, в момент на вземане на сумата от 2700 лева, оставени от жертвата до кош за боклук.

При последвалите действия по разследването, в жилището и автомобила на Г. Г. са открити доказателства, сочещи че той е отговорен и за телефонна измама, извършена през месец октомври в София. Тогава бяха задигнати 116 000 лева от 73-годишен мъж.

Измамниците се представили за мними полицаи и накарали мъжа да занесе всичките си пари на безопасно място. Възрастният човек събрал парите, които имал в дома си, включително и бижута, изтеглил спестяванията си от продаден апартамент, след което навил банкнотите на пачки и ги сложил в голям плик, който хвърлил в кашон до кофа край Евангелистката църква.

Работата по случая продължава под надзора на прокуратурата.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети