Терорист окървави Хелоуин в Ню Йорк, 8 са жертвите и 12 ранените

DenNews.bg
01.11.2017
размер на текста:

 8 души загинаха при атаката в Ню Йорк, а 12 са ранени. Полицията задържа мъжа, който се вряза във велосипедисти и пешеходци, а след това откри стрелба. Той е от Узбекистан и е пристигнал в Съединените щати през 2010 година. Кметът на Ню Йорк определи атаката като терористичен акт. Терорът отново удари Ню Йорк - в момент, когато градът се готвеше да празнува Хелоуин. Мъж с бял пикап се вряза във велосипедисти и пешеходци, а след това удари училищен автобус. Пистолетите се оказаха фалшиви. Полицаи простреляха мъжа и го арестуваха. Той е 29-годишен гражданин на Узбекистан. В Съединените щати е от 7 години. Последно е живял във Флорида. Атаката стана недалеч от Мемориала на жертвите от атентата през 2001 година. Все още никой не е поел отговорност за нападението. В пикапа е открита бележка, която свързва атаката с "Ислямска държава".

Шестима души са загинали на място, а двама са починали по-късно в болница. Сред жертвите има 5-ма аржентинци. Сред загиналите е и белгийка.

Американският президент нарече нападателя "много болен и ненормален човек".

Веднага след атаката Тръмп заповяда да се засили граничния контрол в страната. "Да бъдеш политически коректен е добре, но не и за това!", написа в Туитър американският президент.

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети