Всички 12 двойки с репродуктивни проблеми ще получат финансиране за ин витро от община Дупница

DenNews.bg
09.10.2017
размер на текста:

Одобрени са всички 12 двойки, които подадоха документи до община Дупница за финансова помощ за ин витро. Това е решението на комисията към Общински съвет, председателствана от д-р Кирил Кирилов. След като документите на кандидатите са разгледани, е установено, че всички те отговарят на условията. Докладната за отпускането на по 1500 лева на всяка двойка ще бъде внесена още на предстоящата сесия на Общински съвет-Дупница.
"В бюджета са заложени 15 000 лева, а нужната сума е с 3 хиляди лева повече. Кметът на Дупница потвърди, че нужната сума ще бъде отпусната от бюджета, за да се финансират всички 12 двойки. В крайна сметка говорим за нищожни пари, резултатът от които е безценен. Искаме още на следващата редовна сесия да бъде взето решение, за да не губят хората време в преследване на мечтата си - да имат своя рожба", коментира зам.-кметът на Дупница и секретар на комисията Крум Милев.
Това е 5-ата кампания за подпомагане на двойки с репродуктивни проблеми от общината. Към момента е известно, че след процедури, финансирани от общинския бюджет, са се родили 26 бебчетата. "Няма как да знаем колко точно са децата, защото някои родители не желаят да споделят, което е разбираемо. Но по-важното е, че има резултат, което радва всички ни, защото това са "бебетата на Дупница", заключи Милев.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети