Разбиха група за разпространение на дрога, двама са обявени за издирване

DenNews.bg
05.10.2017
размер на текста:

Организирана престъпна група за разпространение на наркотични вещества е разбита при операцията ГДБОП и полицията във Враца, със съдействието на Дирекция "Жандармерия" към ГДНП. Действията са ръководени от Специализираната прокуратура.
Повдигнати са обвинения на петима участници в седемчленна организирана престъпна група за разпространение на наркотици във Враца и областта.
Други двама техни съучастници се укриват и са обявени за общодържавно издирване. Престъпната група е неутрализирана на 3 октомври във Враца при проведена специализирана операция.
Според събраните до момента данни групата е действала от началото на 2016 г., като е разпространявала различни видове наркотици, предимно амфетамини и марихуана. В рамките на операцията се извършени множество претърсвания, при които са иззети наркотични вещества.
Ръководителят на групата- Н.Т., е вече осъждан за грабеж и средна телесна повреда. По здравословни причини, с постановление на разследващия прокурор, му е наложена мярка за неотклонение "парична гаранция" от 5000 лева. Парични гаранции в различен размер са наложени и на други трима от групата заради оказано съдействие на разследващите и направени от тях самопризнания.
В Специализирания наказателен съд е внесено искане за налагане на мярка "задържане под стража" на петия от задържаните участници - П.П. Предстои обвинения да бъдат повдигнати на останалите двама от групата, които до момента се укриват.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети