Вицепремиерът на Испания ще съди Христо Стоичков

DenNews.bg
04.10.2017
размер на текста:

Вицепремиерът на Испания Сорая Саенс де Сантамария възнамерява да съди бившия футболист на "Барселона" Христо Стоичков, който я обвини във "франкизъм", съобщават испански медии, цитирани от БГНЕС.

Стоичков обвини 46-годишната Сантамария, че дядо ѝ, баща ѝ и дори непълнолетния ѝ син били последователи на бившия испански диктатор Франсиско Франко.

Футболната легенда изрази несъгласието си с нейната дейност и я призова да подаде оставка заради това, че е изпратила полицията да бие невинни хора по време на референдума в Каталуния в неделя. Той определи като "пълен срам" действията на централното правителство в Мадрид.
Стоичков направи това изявление пред мексиканската телевизия "Унивижън", за която работи, като се появи във видеото с каталунския флаг на ръката си.
"Нейният дядо - франкист, баща ѝ също, тя самата, вероятно и синът ѝ. Тя ли ще ни казва какво да правим? Трябва да си подаде оставката, тъй като не може да пращаш полицията да бие невинни хора. Испанското правителство, вие сте пълен срам. Затова ще бъдете там, където си заслужавате - отделени от света", изтъкна Стоичков.

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети