Ученици отбелязаха Деня на будителите в Сапарева баня

DenNews.bg
31.10.2017
размер на текста:

Учениците от СУ "Христо Ботев" в община Сапарева баня отбеляза с тържество предстоящия празник 1 ноември - Деня на народните будители. Програмата бе подготвена от петокласници и шестокласници, които разказаха за едни от най-видните български будители - Васил Левски, Христо Ботев, Любен Каравелов и всички други, допринесли и посветили живота си на една свещена цел - да видят народа си свободен.
„Нека помним и тачим богатото културно-историческо наследство, предадено ни от тях и да бъдем достойни наследници на традициите на цял един народ”, каза пред учениците директорът Емилия Гелева, която прочете и кратък откъс от романа "Под игото" на Иван Вазов. След нея, като символ на приемственост, с четенето продължи най-младият учител в СУ „Христо Ботев” - Галя Стойчева.
В края на програмата децата изпълниха песента "Ден на народните будители". На тържеството, освен ученици и учители, присъстваха и гости, които написаха в специална книга своите послания, свързани с Деня на будителите. Всички класове бяха изработили и табла с послания за празника.

 

 

 

Най-четено

Темите от "Сапарева баня"

Етикети