Районен съд-Дупница призна за виновен шофьора, причинил катастрофа с 12 ранени в Македония

DenNews.bg
31.10.2017
размер на текста:

Условна присъда от 2 г. с 5-годишен изпитателен срок получи шофьорът на дупнишката транспортна фирма „Мегатранс“, причинил катастрофа в Македония, при която 12 души.
Любомир Лазаров, който е осъждан-реабилитиран, бе признат за виновен от Районен съд-Дупница за това, че на втори февруари миналата година причини пътния инцидент с автобус с 43-ма пътници. Катастрофата стана на пътя град Куманово към град Крива паланка, в района на с. Опила, община Ранковци.
Шофьорът е карал с превишена скорост (77,91 км/ч.), без да съобрази скоростта на движение към състоянието на пътя и видимостта, изгубил е контрол над автобуса заради което десните гуми попаднали на банкета и Лазаров не успява да го върне върху асфалтовата настилка. Така автобусът е излязъл от дясната страна на пътя и се е обърнал на дясната си страна.
При инцидента пострадаха 12 пътници, като на всички са причинени средни телесни повреди-счупвания и контузии, като някои от тях са били с временна опасност за живота.
На Лазаров бе наложена и забрана да управлява МПС за срок от 4 години. Освен това подсъдимият трябва да заплати направените по делото разноски в общ размер 3151,08 лв.
Присъдата подлежи на обжалване и протест пред Окръжен съд-Кюстендил.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети