Полицаи с кучета пазят болницата в Пазарджик от гневни цигани

DenNews.bg
30.10.2017
размер на текста:

Полицията в Пазарджик е предприела засилена полицейска охрана на многопрофилната болница в града заради инцидент при който снощи са загинали мъж и жена. Пред болницата са се събрали над 300 цигани, съобщава БНР.
След катастрофа на пътя между селата Братаница и Ветрен дол е възникнало напрежение. При удар в крайпътно дърво са загинали двама души, а един е тежко ранен. Веднага след като жертвите и пострадалият са били откарани в болницата, дворът ѝ се е изпълнил с разгневени техни близки и познати.
Според директора на МБАЛ - Пазарджик д-р Васил Вълчев ситуацията е излязла извън контрол и е имало реална опасност за живота на лекарите.
"За две-три минути пристигат 5 полицейски коли с 25 полицая и с кучета. Не могат да овладеят ситуацията и по спешност пристига и Жандармерията. Искам да благодаря на органите на реда, които реагираха много бързо, много адекватно и бяха предотвратени всякакви усложнения, които биха могли да се получат между една огромна тълпа над 300 човека и здравните работници", коментира д-р Вълчев.
В момента обстановката е спокойна, но болницата е под полицейска охрана. Човекът, който лежи в болницата, е охраняван също от полицаи.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети