ГЕРБ-Кюстендил настоява пред Борисов и Цветанов оставката на Добрев да не бъде приемана

DenNews.bg
03.10.2017
размер на текста:

Областната структура на ГЕРБ в Кюстендил изпрати декларация в подкрепа на народният представител Делян Добрев, чиято оставка предстои да бъде депозирана в парламента днес. Припомняме, че Добрев заяви, че подава оставка като депутат и координатор на ГЕРБ в Хасково, след като името му бе забъркано в т.нар. афера Хасковогейт, базираща се на твърденията на кмета на Хасково и депутата от БСП Елена Йончева, че много от ръководните структури в областта са в ръце на роднини и близки на Добрев.
Кюстендилската организация на ГЕРБ е една от многото партийни структури изразили подкрепа за Добрев.
В декларацията се казва, че членовете на ГЕРБ-Кюстендил са възмутени от „поредните атаки срещу членове и знакови фигури на ПП ГЕРБ, инспирирани от партията на бившите комунисти – БСП. През последните седмици техните манипулации и инсинуации бяха насочени към областната структура на ПП ГЕРБ в област Хасково и по-специално към нейния председател – народният представител Делян Добрев“.
„На базата на нищо недоказани твърдения и откровени лъжи, г-н Добрев беше очернен в публичното пространство до степен на непоносимост, което доведе и до решението му да подаде оставка от всички позиции, които заема, включително и като народен представител. Ние разбираме личния му избор – избор на достоен и честен човек, омерзен от лъжите и несправедливите обвинения на тежката кавалерия манипулатори от БСП.
Ние смятаме, че ако оставките на Делян Добрев бъдат приети, то ще бъде създаден тежък прецедент, въз основа на който занапред всеки член и привърженик на ГЕРБ, заемащ някаква позиция в законодателната или изпълнителната власт, ще може да бъде безпроблемно „отстрелян“ от БСП и структурите, обслужващи тази на няколко пъти проваляла се в управлението на страната партия. Ние не можем и не бива да допускаме това. Ние сме убедени, че всеки управленец, замесен в корупционни и други незаконни схеми, следва да понесе своята отговорност и да получи своето справедливо наказание. Случаят с Делян Добрев обаче не е такъв. От всички изнесени от БСП и съратниците им „факти“ няма дори едно звучащо що-годе убедително доказателство, че г-н Добрев си е позволил да прекрачи границите на закона и морала. Ето защо, ние сме длъжни да го защитим и да демонстрираме солидарността си. В противен случай, откриваме пътя за политически реванш от страна на БСП, даваме картбланш на бившите комунисти да размахат медийните си бухалки и чрез добре изпитаните си способности да манипулират и да жонглират с откровени лъжи да посегнат към управлението на България. В името на бъдещето на България и в името на избирателите не бива да допускаме това да се случи!“, се казва в декларацията, която продължава с апел към премиера и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов и зам.-председателя на партията Цветан Цветанов „настояваме оставката на г-н Делян Добрев да не бъде приемана. ПП ГЕРБ се нуждае от единство и солидарност и тъкмо настоящата ситуация с оклеветяването на Делян Добрев е моментът да ги демонстрираме!“.
Декларацията е подписана от областния координатор на ПП ГЕРБ - Кюстендил и народен представител Кирил Калфин, общинския координатор на ПП ГЕРБ - Дупница и народен представител Ивайло Константинов, общинския координатор на ПП ГЕРБ – Кюстендил Виктор Янев. Изтъква се, че към декларацията се присъединяват и останалите общински координатори на структури на ПП ГЕРБ в област Кюстендил.

 

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети