Среща в Кочериново разяснява българското председателство на Съвета на ЕС

DenNews.bg
03.10.2017
размер на текста:

Областна администрация Кюстендил и община Кочериново организират среща с граждани по повод предстоящото българско председателство на Съвета на ЕС през 2018 година
Срещата под надслов „Съединението прави силата“ е насрочено за днес, 3 октомври, от 17:30 ч. в сградата на читалище „Пробуда – 1919“ в Кочериново.
Срещата ще премине в две части. В първата част областният управител на област Кюстендил Виктор Янев ще представи ключовите послания и цели на българското председателство. В последващата дискусия жителите и гостите на Кочериново могат да отправят своите въпроси по темата към областния управител и към кмета на Кочериново Иван Минков.
Програмата ще продължи с изнесен урок по народни танци от ТС “Кочеринка“ с ръководител Венци Костадинов, заедно с танцьори и инструменталисти от ФА „Пирин“.
В съпътстващата културна програма участие ще вземат ученици от ОУ „Христо Ботев“- Кочериново и художникът Славчо Багашки.
Събитието е част от дейностите по Комуникационната стратегия на Република България за Европейския съюз през 2017 година и цели повишаване на информираността на българското общество за ролята и приоритетите на ЕС.
Срещата е отворена за всички, които имат интерес по въпроса. Поканени са представители на местната и държавна власт, широка общественост, НПО, бизнес и училища.

 

Най-четено

Темите от "Кочериново"

Етикети