59 са вече жертвите на стрелбата в Лас Вегас, ранените са 527

DenNews.bg
03.10.2017
размер на текста:

59 са вече жертвите на стрелбата в Лас Вегас, а ранените са 527.
Полицията откри огнестрелни оръжия, експлозиви и хиляди патрони в дома на стрелеца Стивън Падок.
Шерифът на Лас Вегас Джоузеф Ломбардо каза, че в дома на убиеца в град Мъскийт, на 120 км от Лас Вегас, следователите са открили "още над 18 огнестрелни оръжия, експлозиви и хиляди боеприпаси, както и електронни устройства, които разучаваме в момента".
Намереното е в допълнение към арсенала от поне 16 огнестрелни оръжия, намерени в стаята му в ходел "Мандалей бей" в Лас Вегас.
В колата на Падок са намерени няколко килограма амониев нитрат, вещество, използвано за направата на експлозиви.

64-годишният Падок откри огън от 32-ия етаж на хотела по множество от над 22 000 души, събрали се на кънтри концерт на открито.
Това е най-кървавото нападение с огнестрелно оръжие в съвременната история на САЩ. Все още не са известни мотивите на масовия убиец.

Джон Фъдънбърг, съдебен лекар от окръг Кларк в щата Невада, в който се намира Лас Вегас, заяви, че броят на загиналите може да се увеличи. Той не отговори дали всички жертви са били поразени от куршуми.
Губернаторът на Невада Брайън Сандовал подписа декларация за извънредно положение в окръг Кларк, която инструктира всички държавни агенции да оказват съдействие на местните власти в разследването на масовата стрелба в Лас Вегас.
Той подписа и акт, който дава право на лекари и медицински сестри от други щати да окажат помощ на колегите си в Невада, където стотици пострадаха при нападението.

ФБР не смята, че нападателят е бил свързан с „Ислямска държава“, както твърди терористичната организация.
След претърсване на дома му от Бюрото заявиха, че няма доказателства стрелецът да е приел исляма, както твърди пропагандният апарат на ИД - „Амак“.
Преди пенсионирането си Падок е работил като счетоводител. Имал е правоспособност за управление на лекомоторни самолети и е притежавал два летателни апарата.
Съобщава се, че е имал психологически проблеми.
Шефът на полицията в Лас Вегас Джоузеф Ломбардо го описва като озлобен човек, който е целял да нарани колкото може повече хора.
Според информация на NBC, наскоро Падок е извършил няколко транзакции за десетки хиляди долари, свързани с хазарт. Не е известно дали те са били свързани с печалба или със загуба. Източник: dir.bg; news.bg

 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети