Общинските съветници ще се срещнат с персонала на общинската болница в Дупница

DenNews.bg
27.10.2017
размер на текста:

Общинските съветници и кметът Методи Чимев ще се срещнат с персонала на общинската болница в Дупница преди следващата сесия на местния парламент. Предложението за срещата даде председателят на ОбС Емил Гущеров, а той се мотивира с това, че постоянно се разпространяват слухове, че местната власт иска болницата да бъде закрита, заради което медиците работят под постоянен стрес. „Всички ние искаме болницата да бъде запазена и това трябва да е ясно“, обясни Гущеров. Срещата ще бъде проведена в удобно за служителите на болницата време.


Темата за болницата стана повод за изпразнена от смисъл атака от страна на д-р Пламен Соколов към колегата му в ОбС д-р Йордан Никлучлин, който освен хирург в общинската болница е заместник на временния управител доц. Димитър Недин.
Соколов поиска от д-р Никулчин да каже колко извънредни часа е имал в Неотложния кабинет на болницата и колко пари е взел за това, намеквайки че д-р Никулчин се възползва от постта си да трупа пари. Д-р Никулчин отказа да дава отчет на Соколов, за да избегне спор.
Факт е, че едно дежурство в Неотложния кабинет се заплаща по 60 лв., но много от лекарите отказват да дават смени там, едно заради натоварените си графици, второ, че много по-доходоносен за тях ще бъде престоят им в частните им кабинети. Така д-р Никулчин често поема иначе планираните за друг лекар дежурства, за да може Неотложния кабинет да работи.
Неотложният кабинет носи сериозно финансово постъпление за болницата, дори и след удържане на средствата за хонорар на дежурните лекари. По-важното за обществеността е, че кабинетът обслужва много пациенти, особено в почивните дни, а закриването му на практика ще означава закриване на болницата.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети