„Аз не съм търтей“, заявиха 8000 души на протеста на КНСБ

DenNews.bg
27.10.2017
размер на текста:

Над 8000 души се включиха в националния протест на КНСБ днес в столицата. Категорично стана ясно, че синдикатът няма да подкрепи бюджета за 2018 г. Остава искането за по-високи заплати - поне още 100 лева към възнаграждението на всеки работник и задължителното запазване на клас „Прослужено време”.
Организаторите се обявиха за достоен труд и достойно възнаграждение на работещите.
"Искаме своята част от печалбата на бизнеса, която сме си изработили", обявиха протестиращи.
Протестиращите носеха плакати "Аз не съм търтей" и "Работеща България иска по- високи заплати", каквото е и мотото на протеста.
Начело на шествието застанаха здравни работниците с плакати "Искаме реформа, но не на парче".
От КНСБ настояват за по-високи заплати в частния и държавния сектор, както и да се запази клас "прослужено време". Синдикатът иска поне по 100 лв. отгоре върху заплатата на работниците, както и 700 лв. начална заплата за всеки висшист и необлагаем минимум до размера на минималната работна заплата.
Президентът на КНСБ Пламен Димитров беше категоричен, че не бива да се пипат никакви социални придобивки, в това число и заплащането на болничните. По думите му заради отнемането на такива права няколко милиона българи ги няма в държавата.
"За мен това е най-важният въпрос, как с увеличението на доходите да върнем българите обратно в България", заяви още Димитров.
Президентът на КНСБ увери, че нямат политически искания и ако исканията им не бъдат чути, натискът ще продължи по сектори.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети