Гръцки министър се изхвърли, обяви се за легализация на хероина

DenNews.bg
27.10.2017
размер на текста:

Гръцкият заместник-министър на развитието на селските райони Янис Циронис предложи хероинът да бъде легализиран, но под стриктен държавен контрол, информира greekreporter.
Както морфинът, по думите му, така и хероинът е психоактивно вещество, което трябва да бъде легализирано.
"Всички психоактивни вещества, дори и хероинът, трябва да бъдат легализирани, като това трябва да зависи от риска им и винаги да бъде под стриктен контрол на държавата, както е в случая с морфина", предложи той в интервю за вестник Ta Nea.
Преди няколко дни Циронис предложи и марихуаната да се легализира, пояснявайки, че гражданите на страната могат да плащат на държавата и да отглеждат канабис на балконите си, ако желаят.
Като цяло той поясни, че всички негови предложения са лично мнение, подчертавайки, че забраната на наркотици не ограничава употребата им, особено що се отнася до младите хора. Според него наркотиците са като оръжие в ръцете на трафикантите на дрога.
Но Циронис разясни, че предложението му за ограничено използване на хероин трябва да бъде за медицински цели и да се извършва само в лечебни заведения.
По думите му, ако хората не са принудени да търсят хероин на улицата, незаконната търговия на наркотици ще престане да съществува.
Ако е законно, повече няма да се продава хероин пред училищата, смята той. Източник: news.bg

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети