Удължават договора на болничния шеф в Дупница заради насочването на нов конкурс

DenNews.bg
27.10.2017
размер на текста:

Договорът на временния управител на общинската болница в Дупница доц. Димитър Недин да бъде удължен с 90 дни. Това възложиха общинските съветниците на кмета Методи Чимев с решение от днешната сесия. Причината е проваленият и втори избор на управител на лечебното заведение и необходимостта от насрочване на нов конкурс. Новата, трета поред процедура, ще бъде открита с решение на ОбС на следващата сесия на местния парламент, решиха още съветниците.
Председателят на ОбС Емил Гущеров обясни, че има входирана декларация от името на служители на болницата, изразяваща подкрепа към временния управител доц. Недин. Гущеров напомни, че такива декларации бяха внасяни и за предходните управители Росен Тимчев и д-р Любомир Таушански.
Смях в залата предизвика изказването на д-р Кирил Кирилов, че положителното от досегашните конкурси е, че постепенно оценките на кандидатите се увеличават, макар все още да не са стигнали минималната оценка от 4,50, която се изисква. „Явно ще трябва да насрочваме конкурс след конкурс и така някой ден може да имаме и отличник“, каза д-р Кирилов.
От своя страна Йордан Йорданов от ГЕРБ посочи, че няма как комисията по избор да постави друга от справедливата оценка на представяните от кандидатите управленски програми, дори и това да значи провал на процедурите.
Припомняме, че на последния конкурс двамата кандидати, доцент д-р Недин и Даниела Ильова, не успяха да прескочат заветната оценка 4,50, която трябваше да спечелят със стратегията си за развитие на болницата. Даниела Ильова получи едва 3,25, а д-р Недин- 4,00.
На първия конкурс, в началото на август, кандидатите бяха същите, а оценките им по-ниски. Тогава стратегията на доц. Недин бе оценена от комисията с 3,50, а тази на Ильова с 3,00.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети