Адвокат влиза в затвора за убийства и палежи

DenNews.bg
25.10.2017
размер на текста:

 Присъда от 7 години и 6 месеца затвор, при първоначално строг режим получи пловдивският адвокат Владимир Елдъров, съобщи БНР.

Юристът и още шестима, определени като негови съучастници, са подсъдими за поръчителство на убийство, палежи и увреждане на имущество. Петима от тях получиха осъдителни присъди - затвор между 4 години и 7 години и 5 месеца, според решението на Пловдивския окръжен съд.

Присъдите не са окончателни и подлежат на обжалване пред по-висока инстанция.

Припомняме, адвокат Елдъдов и още петима души бяха задържани за палежи на автомобили и недвижими имоти, кражба, грабеж и увреждане на чуждо имущество.

Името на адвокат Елдъров беше замесено в скандал със застрахователни измами, свързани с обезщетения за пострадали от катастрофи.

Четирима от арестуваните (Поптолев, Спасов, Пенев и Бодуров) са обвинени за извършването на пет палежа. Те са били подбудени и подпомогнати именно от Елдъров.

Запалени са автомобил и недвижим имот в град Баня, ползвани от сътрудник на пловдивски адвокат и при този случай е имало сериозна опасност за живота на четирима обитатели на къщата.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети