30 години затвор за наркоман, клал и драл като животни майка си и дядо си

DenNews.bg
23.10.2017
размер на текста:

 Днес по внесен от Софийска градска прокуратура обвинителен акт, Софийски градски съд  постанови 30-годишна осъдителна присъда спрямо Кристиян Гочев за извършено от него убийство по особено мъчителен начин и с особена жестокост спрямо две лица – майка му и дядо му – престъпление по чл. 116 ал.1,т.3, т.4 и чл. 6 вр. Чл. 115 от НК.

Кристиян Гочев бил наркотично зависим и това обуславяло крайно конфликтното му поведение с пострадалите, с които живеел в общо жилище. Поводите за скандалите били постоянните му претенции за пари към майка му и разпродажбата на нейни вещи, за да си осигури средства за наркотици.

На 25 юли 2016 г. след поредния спор по този въпрос, Гочев нападнал майка си с мачете и нож и й нанесъл 45 прободно-прорезни рани по главата и цялото тяло. Докато нанасял ударите притискал тялото й към земята, в резултат на което причинил двустранно счупване на ребра и гръдната кост. След настъпване на смъртта, отстранил очните й ябълки и част от кожата на гърба. Смъртта не настъпила мигновено, поради което пострадалата изпитвала интензивни и мъчителни болки, и могла да изпита ужаса от яростта на нападателя и настъпващия летален изход.

Привлечен от първоначалните писъци на пострадалата в стаята влязъл и вторият пострадал - дядо на извършителя. Гочев го нападнал, като при събарянето му на земята му причинил двустранно счупване на всички ребра и му нанесъл удар с точило в дясното око, проникващо в черепната кухина и увреждащо мозъка. Нараняването предизвикало състояние, несъвместимо със живота, но преди настъпването на смъртта пострадалият изпитал мъчителни болки и ужас от неминуемата смърт.

След това Гочев пренесъл телата на жертвите в една от стаите и включил електрическа печка, за да ускори процеса на разлагане.

На следващия ден направил опит да прикрие следите от престъплението, като почистил жилището.

Престъплението било разкрито на 29 юли 2016 г. при посещение на служители на полицията, с цел да върнат на Гочев изгубената му лична карта.

В рамките на проведено на 23 октомври 2017 г. съкратено производство пред СГС Гочев се е признал за виновен и му е наложено наказание „доживотен затвор“.

В съответствие с разпоредбата на чл. 58а от Наказателния кодекс то е редуцирано на 30 години „лишаване от свобода“.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети