Бившият кмет на Стара Загора и ексминистър на здравеопазването д-р Желев издъхна, затиснат от трактор

DenNews.bg
20.10.2017
размер на текста:

 Бившият кмет на Стара Загора и бивш здравен министър д-р Евгений Желев загина при инцидент край село Яздач.
По първоначална информация 60-годишният Желев е управлявал трактор в близост до хижа, която посещавал като ловец. При неуточнени обстоятелства селскостопанската машина се е обърнала и го е затиснала.
Старозагорецът беше два мандата кмет на града си, издигнат от БСП, между 1999 и 2007. Впоследствие бе здравен министър в правителството на Тройната коалиция от края на април 2008 до юни 2009.
Впоследствие Желев бе и депутат от БСП в 41-вото Народно събрание от 14 юли 2009 до разпускането му през март 2013.
Той беше сред значимите кадри на „столетницата”, които през 2014 напуснаха партията и се насочиха към Алтернатива за българско възраждане (АБВ) на президента Георги Първанов.
Желев е роден на 22 юли 1957. Завършил е медицина в Пловдив, а преминава и курс по мениджмънт на здравеопазването в САЩ.
Евгений Желев е роден на 22 юли 1957 г. в Стара Загора. Учил е в VII ОУ и в гимназия „Христо Ботев“ в родния си град. Завършва Висшия медицински институт в Пловдив. Преминава курс по мениджмънт на здравеопазването във Вашингтон, САЩ.
През 2013 става директор на „Софиямед” – една от най-големите болници у нас.
„Пиша това и ръцете ми треперят.... Днес си отиде един голям Човек - наш кмет, лидер, наш приятел... Д-р Евгений Желев, ти направи много за Стара Загора! Доказа, че не партиите имат значение, а хората!Направи така, че да останеш в историята на града и направи така, че хората да те обичат! Поклон пред паметта ти, докторе! Никога няма да те забравим”, написа във „Фейсбук” сегашният кмет на Града под липите Живко Тодоров.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети