Брекзит не спира нашите младежи, британските университети остават най-желани

DenNews.bg
02.10.2017
размер на текста:

Въпреки предстоящото излизане на Великобритания от Европейския съюз, Обединеното кралство остава най-предпочитаната дестинация за българските кандидат-студенти.
Това стана ясно от изложенията "Световно образование" и "Европейско образование", които се проведоха в София.
Това се дължи на обстоятелството, че условията за кандидатстване и учене в Обединеното кралство се запазват въпреки Брекзит, обясняват експерти.
И за предстоящата учебна година студентите във Великобритания ще имат възможност да се възползват от заема, който британското правителство отпуска, за да се покрие таксата за обучение. Освен това някои от университетите предоставят възможности за допълнителни стипендии. Тези условията се запазват през цялото следване, независимо от Брекзит.
"Там, освен че има заем, който студентите могат да получат преди да заминат за Острова, и всъщност не трябва да заплащат таксата за обучение на университета, има и много финансови помощи от университетите за новопостъпили студенти - на база на успех, на база на семеен доход", разясни пред БНТ Ирина Христова, координатор на проекта "Световно образование".
С над 30% се увеличил и броят на младежите, които искат да продължат образованието си в Холандия и Германия.

 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети